Skip to main content

Klachten smaak en geurhinder drinkwater (update 7/01/2019)

De veranderingen in smaak en geur van het drinkwater in de leveringsgebieden 2 en 3, zoals aangeduid op het PDF icon kaartje zijn bijna voorbij.

Deze afwijking in kwaliteit was het gevolg van de algenbloei in het Albertkanaal. De algen worden door desinfectie gedood in de zuiveringsinstallaties van Water-Link, maar de organische stoffen die vrijkomen omdat de algen afsterven, zorgen voor een onaangename geur en smaak van het water. Typisch is dat er reeds bij erg lage concentraties van dergelijke stoffen geur- en smaakproblemen optreden. Schadelijk voor de gezondheid zijn deze stoffen bij dergelijke lage concentraties niet.

Water-Link is er ondertussen in geslaagd het zuiveringsproces  aan te passen zodat na de neutralisatie van de algen, ook de organische reststoffen die de smaak- en geurveranderingen veroorzaken worden verwijderd.

Gezien de oorzaak van de problemen aan de bron opgelost is, zal de situatie in de leveringsgebieden 2 en 3 zich nu geleidelijk aan opnieuw normaliseren.

Niet gevonden wat je zocht?

Contacteer ons