De ideale sportdrank? Dat is kraanwater. Want kraanwater dat is gaanwater

22/03/2023

Met deze slogan willen Farys, AGSO Knokke-Heist, Aquaduin, De Watergroep, Pidpa en Water-link jong en oud overtuigen om kraanwater te drinken tijdens het sporten.

De campagne, die gecoördineerd wordt door AquaFlanders, de sectorfederatie van de Vlaamse waterbedrijven en rioolbeheerders, wil laten zien dat iedereen, jong of oud, recreatief of professioneel sporter maar één sportdrank nodig heeft: kraanwater.

"In tegenstelling tot sportdranken, die vaak veel suiker bevatten, is kraanwater een gezonde oplossing om je lichaam te hydrateren tijdens het sporten", aldus Carl Heyrman, algemeen directeur van AquaFlanders. "Het is rijk aan mineralen zoals calcium, magnesium en kalium, die belangrijk zijn voor je spierfuncties en bloedcirculatie. Bovendien bevat kraanwater geen calorieën en is het een voordelige en duurzame sportdrank."

De campagne past binnen de bredere sensibiliseringscampagne #ikdrinkkraanwater van AquaFlanders. Met deze campagne sensibiliseren en informeren de waterbedrijven iedereen rond duurzaam watergebruik. Kraanwater drinken tijdens het sporten vermindert immers de nood aan plastic flessen en vermindert de CO2-uitstoot van het transport. Zo draagt het bij aan een duurzamere toekomst.

Een jaar gratis sporten

Kraanwater drinken wordt nu ook extra beloond. Sportliefhebbers kunnen meedoen aan de Gaanwater-wedstrijd. Zo maken ze kans op een jaar lang gratis sporten. Een geweldige manier om de voordelen van kraanwater te ontdekken en tegelijkertijd te werken aan een gezonde en actieve levensstijl.

Deelnemen kan via www.kraanwater.be. Op de website moeten deelnemers druppels tellen en een schiftingsvraag beantwoorden. Op het einde van de wedstrijd maakt AquaFlanders vier winnaars bekend.

kraanwater da's gaanwater

Niet gevonden wat je zocht?