Kousrenovatie (relining)

Om een goede afwatering van het rioolnetwerk te garanderen, renoveren wij de verouderde rioolbuizen. 

Er wordt een nieuwe buis aangebracht in de bestaande riool door middel van de techniek ‘relining’. Deze nieuwe ter plaatse uitgeharde buis zorgt voor een structurele verbetering van het rioolstelsel, zonder dat er graafwerken nodig zijn.

 Kousrenovatie

  1. De voorbereidende werkzaamheden, het klaarzetten van de te renoveren rioolstrengen (dit is het reinigen, uitfrezen van de obstakels en het inmeten van de riool) worden voorafgaandelijk uitgevoerd. Deze werken gebeuren via een mobiele unit, volledig sleufloos met behulp van robottechnologie, zonder hinder voor de omgeving.
  2. Tijdens het inbrengen van de ‘kousliner’ wordt de continuïteit van het lozen onderbroken en zal er gedurende een 12-tal uren geen aansluiting zijn op het rioleringsnet. De bewoners worden persoonlijk ingelicht over de precieze datum waarop die werken plaatsvinden die invloed zullen hebben op hun lozingen.
  3. Aansluitend zijn er nog enkele werkzaamheden voor het afwerken van de kousliner.

Alle werken gebeuren via een mobiele opstelling. Deze opstelling situeert zich rondom de inspectiekamers van het rioleringsnet. De hinder voor omwonenden is zeer beperkt.

De werken zijn wel sterk afhankelijk van de weersomstandigheden en bepaalde technische vereisten.

Niet gevonden wat je zocht?