Skip to main content

Nieuwe drinkwateraftakking voor appartementen, bedrijven...

Aanvraag

Bij drinkwateraftakkingen voor appartementen, bedrijven, instellingen... moet je ons al van in de ontwerpfase betrekken bij het bouwproject.

  • Vul het aanvraagformulier in en bezorg ons de nodige plannen. Duid op de plannen de ligging aan van (ondergrondse) toestellen, leidingen, reservoirs … op het aan te sluiten perceel. Zo vermijden we dat ze bij de aanleg van de aftakking beschadigd worden.
  • Is je dossier onduidelijk of onvolledig, dan contacteren we je of volgt er een (gratis en vrijblijvend) technisch bezoek.
  • Wanneer je dossier volledig is, sturen we je een offerte.
  • Ben je akkoord, dan bezorg je de offerte ondertekend aan ons terug, ten laatste 20 werkdagen voor de gewenste uitvoeringsdatum. Hou rekening met bouwverlof en weerverlet.

Aanvragen drinkwateraftakking voor appartementen, bedrijven, instellingen  
Prijzen nieuwe drinkwateraftakking
Meer over drinkwateraftakkingen in wooncomplexen

Bluswatermiddelen 
Verplichte individuele bemetering in gebouwen met meerdere wooneenheden
Drukverhogingsinstallaties

Voorbereidende werken

Om je binneninstallatie correct te kunnen aansluiten op het openbaar leidingnet, zijn voorbereidende werken nodig op je privédomein. Deze werken voer je zelf uit of laat je uitvoeren, tenzij we anders afspreken.

Bekijk hier de voorschriften

Verplichte keuring binneninstallatie

Een veilige binneninstallatie is cruciaal voor de kwaliteit van het drinkwater tot aan de kraan. Daarom moet elke nieuwe sanitaire binneninstallatie verplicht gekeurd worden vooraleer we effectief water kunnen leveren.

Ook bij wijziging of uitbreiding van de bestaande binneninstallatie is een keuring nodig.

Meer over de keuring van de binneninstallatie

Niet gevonden wat je zocht?