Vlekkem, Ottergem en Bambrugge – planning van het herstel

11/02/2021

Ter hoogte van de spoorwegbrug in de Rijkhofstraat moeten we een nieuw leidingsegment aanleggen. Enkel zo kunnen we de normale druk op de waterleiding in heel de gemeente op duurzame wijze herstellen.

Gelet op onder meer de ligging van de werf gaat het hier om een complex werk waarbij meerdere partijen betrokken zijn.

We boren eerst op grote diepte een soort tunnel en trekken hier vervolgens de nieuwe leiding door. Dan wordt dit nieuwe segment aan beide kanten aan de bestaande leiding gekoppeld. Na uitgebreid testen van de aansluitingen en van de waterkwaliteit wordt de leiding dan weer geactiveerd. Ten slotte wordt de beschadigde bestaande leiding nog opgevuld.

In zover de weersomstandigheden dit toelaten, voorzien we vanaf woensdag 17 februari de voorbereidende opstellingen voor de werken. Deze worden in principe aansluitend uitgevoerd vanaf maandag 22 februari. Onder de voorziene planning verwachten we de betrokken leiding uiterlijk in de week van 22 maart weer in normale dienst te kunnen brengen.

Dit alles, zoals steeds, onder voorbehoud van onvoorziene en weersomstandigheden.

Ondertussen houden we de extra inspanningen aan om in heel het gebied een comfortabele levering aan onze klanten te blijven voorzien.

Wij danken je inmiddels voor je begrip.

Niet gevonden wat je zocht?