Verstopte riolering

Voor de afvoer van regen- en afvalwater op je privédomein ben je zelf verantwoordelijk. Vanaf de rooilijn zorgt je rioolbeheerder voor de verdere afvoer via het rioleringsnet.

Stel je een verstopping op je privériolering vast, controleer dan eerst de toezichtputjes ter hoogte van de rooilijn.

Verstopte afvoer (privédomein)
  • Is het toezichtputje leeg, dan zit de verstopping in het stuk waarvoor je zelf verantwoordelijk bent en moet je zelf ruimings- of herstellingswerken laten uitvoeren. Neem contact op met een ontstoppingsdienst of loodgieter.
  • Blijft het water staan in het putje? Neem contact op met je rioolbeheerder, zodat je vermoeden tegensprekelijk kan vastgesteld worden. Als wij zelf geen vaststellingen kunnen doen, dan gaan we in geen geval over tot terugbetaling van door de klant gemaakte kosten.
    Wees waakzaam voor malafide personen die woekertarieven aanrekenen en je vertellen dat je die wel kan recupereren. Verklaringen door de loodgieter dat de problemen het gevolg zijn van problemen aan de openbare riolering, hebben geen enkele waarde als wij als rioolbeheerder zelf geen vaststellingen hebben kunnen doen.
Verstopte riool (openbaar domein)

Staat het toezichtputje vol en stijgt het waterpeil na toevoeging van afvalwater? Dan bevindt de verstopping zich in het gedeelte dat je rioolbeheerder onderhoudt.

Wie is je rioolbeheerder?

Neem contact op met je rioolbeheerder, zodat je vermoeden tegensprekelijk kan vastgesteld worden. Als wij zelf geen vaststellingen kunnen doen, dan gaan we in geen geval over tot terugbetaling van door de klant gemaakte kosten.

Wees waakzaam voor malafide personen die woekertarieven aanrekenen en je vertellen dat je die wel kan recupereren. Verklaringen door de loodgieter dat de problemen het gevolg zijn van problemen aan de openbare riolering, hebben geen enkele waarde als wij als rioolbeheerder zelf geen vaststellingen hebben kunnen doen.

Verstopte rioolkolk in de straat

Kan de rioolkolk in je straat het hemelwater niet slikken bij hevige regen, contacteer dan je rioolbeheerder.

Wie is je rioolbeheerder?

Is Farys je rioolbeheerder, contacteer ons dan via 078 35 35 88.

Veelgestelde vragen

Niet gevonden wat je zocht?

Storing melden?

Onze defectenlijn is 24 uur per dag,
7 dagen op 7 bereikbaar.

 078 35 35 88

Waar werken wij?

Bekijk het overzicht

Op de hoogte blijven?

Bezorg ons je gegevens

Meer info

Andere websites