UPDATE: Een tariefplan voor de periode 2023-2028

08/07/2022

 

Update

13/08/2022

De periode om vragen en opmerkingen op het tariefplan door te geven, is afgelopen. Je kan het consultatiedocument nog steeds raadplegen via de linken in het bericht hieronder.
 

-------

 

In de loop van 2022 dient Farys bij de WaterRegulator een tariefplan in voor de komende 6 jaar. Zo krijg je als klant een beeld van de verwachte evolutie van de drinkwaterprijs.

Bij de opmaak van dit tariefplan baseren we ons op alle elementen die het drinkwatertarief mee bepalen: investeringsplannen, economische vooruitzichten, demografische ontwikkelingen, verwachtingen rond het verbruikspatroon ...

In het tariefplan vind je alleen de evolutie van de prijs voor de productie en levering van drinkwater. Je betaalt via je integrale drinkwaterfactuur ook voor de afvoer en zuivering van je afvalwater. In de voorbeelden zijn de bijdragen van afvoer en zuivering berekend met de huidige tarieven, omdat eventuele stijgingen niet enkel door de drinkwaterbedrijven worden bepaald.

Consultatiedocument

  • Bekijk de toelichtingsnota.
  • Bekijk hier wat dit tariefplan betekent voor je gezinssituatie en verbruikspatroon.

Je kan als klant een meer uitgebreide toelichting opvragen in de vorm van een door de WaterRegulator opgelegd consultatiesjabloon.

Consultatieperiode

Van 12 juli 2022 tot en met 12 augustus 2022 kan je je vragen of opmerkingen bij dit tariefplan via dit formulier kenbaar maken.

Vous n'avez pas trouvé ce que vous cherchiez?