Update: troebel drinkwater in Aalst, Destelbergen, Lede, Lochristi, Wetteren en Wichelen: koken voor gebruik niet meer nodig

08/02/2024

Update 12/2/2024

De troebelheid van het drinkwater in Aalst, Destelbergen, Lede, Lochristi, Wetteren en Wichelen is opgelost. Zoals reeds aangekondigd op vrijdag 9/02/2024, is het leidingwater terug geschikt voor alle gebruik.

Wij bedanken onze klanten voor het begrip.


 

Update 09/02/2024

Uit verschillende analyses blijkt dat een goede kwaliteit van het leidingwater opnieuw gegarandeerd kan worden. Farys is dan ook, na overleg met de bevoegde diensten Volksgezondheid en Leefmilieu van de Vlaamse Overheid, blij te kunnen melden dat het leidingwater terug geschikt is voor ALLE gebruik, zonder het vooraf te koken.

Merk je toch nog troebel drinkwater op? Spoel dan eerst even je leidingen. Je kan ons ook contacteren via www.farys.be/storing of via 078 35 35 88.

We blijven ondertussen de leidingen verder preventief spoelen waardoor er plaatselijk minder druk kan zijn.

We verontschuldigen ons voor eventuele ongemakken.

 


Door onderhoudswerkzaamheden aan het drinkwatertoevoernet zijn er verhoogde stroomsnelheden in de drinkwaterleidingen opgetreden. Als gevolg hiervan is natuurlijk bezinksel opgeroerd, wat heeft geleid tot een bruine kleur of troebelheid in het drinkwater.

Bewoners van delen van Aalst, Destelbergen, Lede, Lochristi, Wetteren en Wichelen kunnen hier last van ondervinden. Bij de publicaties op deze pagina vind je per gemeente de lijst van de getroffen straten.

Klanten bij wie het drinkwater troebel ziet, vragen we om de leidingen te spoelen en het drinkwater uit voorzorg te koken vóór gebruik.

Meer info over dit kookadvies

We willen onze klanten geruststellen dat onze medewerkers momenteel bezig zijn met het spoelen van de leidingen en met het uitvoeren van extra kwaliteitscontroles om de situatie zo snel mogelijk te normaliseren.

We begrijpen dat troebelheid in het drinkwater ongemak veroorzaakt en verontschuldigen ons hiervoor. 

Vous n'avez pas trouvé ce que vous cherchiez?