Berekening van het verbruik op de gemeenschappelijke delen

Bij nieuwbouw wordt ook het verbruik van de gemeenschappelijke delen individueel bemeterd. Enkel voor een waterverzachter wordt een percentage van 5% op het geregistreerde verbruik van de hoofdwatermeter berekend.

Bij individuele bemetering van bestaande gebouwen is het technisch niet altijd mogelijk om álle gemeenschappelijk verbruik individueel te bemeteren. In die gevallen worden afhankelijk van het soort en het aantal verbruikstoestellen tussen de hoofdwatermeter en de individuele watermeters volgende perentages op de hoofdwatermeter berekend:

  • tapkranen/dubbeldienstkranen: 1 %
  • brandhaspels:
    • verzegelde brandhaspels: 0 %
    • brandhaspels die dienst doen als spoelleiding (bijvoorbeeld voor het wassen van auto’s): 1 %
  • waterverzachters: 5 %
  • drukverhogingsinstallaties: 0 %

Alle verbruikstoestellen moeten achter de hoofdwatermeter geïnstalleerd zijn.

Geef jaarlijks de meterstand door

Zelfs bij weinig of geen verbruik op de algemene delen is het belangrijk om jaarlijks de meterstand van de hoofdwatermeter(s) door te geven.

Geef je de meterstand niet door, dan schatten wij je verbruik. Blijkt later dat je meer water verbruikte, dan betaal je dit extra verbruik later. Meestal is dit aan een hoger tarief.

Meer over meterstand en verbruik

Wijziging verbruikstoestellen?

Heb je nieuwe verbruikstoestellen geplaatst? Of zijn er bestaande verbruikstoestellen weggenomen? Breng ons daarvan op de hoogte. Dit kan eenvoudig via dit webformulier (kies voor facturatie) of via 078 35 35 99.

Dan komt een medewerker van Farys bij je langs. Op die manier kennen we de specifieke situatie en kunnen we je correct factureren.

Vous n'avez pas trouvé ce que vous cherchiez?