Hoe je rioolaansluiting aanvragen

Is Farys de beheerder van het rioleringsstelsel in je gemeente, dan zorgen wij voor de rioolaansluiting van de hoofdriool in de straat tot aan de rooilijn.

Ga na wie je rioolbeheerder is

Vraag je rioolaansluiting minstens 6 tot 8 weken voor de gewenste uitvoering aan. Van aanvraag tot uitvoering neemt dit al gauw enkele weken in beslag. Zo moeten we onder meer vóór de start van de graafwerken de plannen van de ondergrond opvragen om schade aan bestaande leidingen en kabels te voorkomen.

1

Aanvraag indienen

Bezorg ons je aanvraag om je privéwaterafvoer aan te sluiten op het rioleringsnet. Stuur zeker een kopie van de stedenbouwkundige vergunning en het rioleringsplan mee.

Aanvraag huisaansluiting riolering

2

Offerte

Je ontvangt een offerte op basis van de aanvraag. Zijn er onduidelijke of ontbrekende gegevens in je aanvraag, dan nemen wij contact met je op.

3

Akkoord met onze offerte?

Stuur de offerte ondertekend naar ons terug. Laat ons zeker weten wanneer je de huisaansluiting wil laten uitvoeren. Dit kan vanaf 20 werkdagen na ontvangst van de goedgekeurde offerte. Hou rekening met bouwverlof en weerverlet.

Wijzigt jouw planning? Laat het ons zo snel mogelijk weten via 078 35 35 99.

Wat doe je zelf?

Je bent zelf verantwoordelijk voor de aanleg van de afvoer op jouw privédomein, tot aan de rooilijn. Je mag dit pas doen nadat wij de rioolaansluiting tot aan de rooilijn hebben geplaatst, tenzij je gemeente dit anders voorschrijft, bijvoorbeeld in de bouwvergunning.

Leg altijd een gescheiden afvoer voor regenwater en afvalwater aan, ook al is er nog geen gescheiden rioleringsstelsel in de straat. Zo vermijd je ingrijpende aanpassingswerken op het moment dat er een gescheiden riool wordt aangelegd.

Meer over gescheiden afvoer van regenwater en afvalwater

Veelgestelde vragen

Niet gevonden wat je zocht?