Skip to main content

Rioolaansluiting

De rioolaansluiting of huisaansluiting omvat zowel de afvoerbuizen op openbaar domein als de eventueel aanwezige toezichtputjes die zich op openbaar of privédomein bevinden.

In de meeste gemeenten en steden mag je niet zelf aansluiten. Je moet de rioolaansluiting laten uitvoeren door de beheerder van het rioleringsstelsel.

Ga na wie je rioolbeheerder is

Vraag je rioolaansluiting 6 tot 8 weken vóór de aanvang van de (ver)bouwwerken aan. Dit biedt enkel voordelen:

  • Je krijgt na uitvoering van onze werken duidelijkheid over de diepte, ligging en diameter van de aansluiting. Dit is belangrijk, want als je privéwaterafvoer te diep wordt aangelegd, dan kan die niet aangesloten worden op het openbaar rioleringsnet.
  • Je weet wat je zelf moet doen en wat de rioolbeheerder zal doen.

Hoe je rioolaansluiting aanvragen?

Keuring

Een keuring van je privéwaterafvoer is verplicht om te voldoen aan de Europese kwaliteitsnormen. In de praktijk betekent dit dat we nagaan of je privéwaterafvoer volledig gescheiden is.

Neem tijdens de aanleg van de privéwaterafvoer voldoende foto’s die o.m. de scheiding van het private afval- en hemelwatercircuit aantonen en de correcte aansluitingen van de afvoeren op deze buizen. Het zal de keuring een stuk vlotter laten verlopen.

Meer over keuring privéwaterafvoer

Niet gevonden wat je zocht?