Kwaliteit

Samenstelling en hardheid

Wij controleren ons kraanwater voortdurend op meer dan 60 eigenschappen. We gaan heel wat verder dan de minimaal opgelegde kwaliteitseisen en voeren meer controles uit dan wettelijk is opgelegd. We onderzoeken alle stalen in ons eigen erkend en geaccrediteerd laboratorium.

Per gemeente vind je hier de resultaten van deze controles. Halfjaarlijks passen wij deze gegevens aan.

Samenstelling en hardheid in jouw gemeente

Meer over de controles waarmee we de kwaliteit bewaken

Wil je meer informatie over deze resultaten of wil je zicht op historische gegevens, contacteer ons dan via dit webformulier.

Drinkwateranalyse: wil jij deel uitmaken van ons kwaliteitspanel?

Om de kwaliteit van ons water te kunnen garanderen, nemen we regelmatig stalen: in waterwinningen, watertorens en reservoirs, in publieke gebouwen, maar ook bij onze klanten thuis.

Ben je overdag vaak thuis en wil je ons helpen om de drinkwaterkwaliteit op te volgen? Bezorg ons je gegevens. Je komt dan terecht in onze databank van klanten waar we van maandag tot donderdag (8 tot 13 uur) kunnen langsgaan om stalen te nemen. Of en wanneer dat gebeurt, is moeilijk te voorspellen. Je wordt ook niet (altijd) vooraf verwittigd.

Wat we wel doen: nemen we een staal op jouw adres, dan sturen we je achteraf de resultaten van de analyse, als je dat wenst. Mooi meegenomen toch?

Aanmelden voor drinkwateranalyse

Wil je een specifieke controle van jouw leidingwater?

Dan kan dat. Deze controle is gratis voor klanten met vóór de watermeter een drinkwateraftakking uit lood. Voor alle andere klanten gebeurt de controle tegen betaling.

Specifieke drinkwateranalyse aanvragen
Prijs drinkwateranalyse
Vervanging van loden leidingen

Heb je een eigen waterwinning? Dan kan je ook je putwater laten analyseren.

Meer over de analyse van eigen water

Veilige binneninstallatie

Een veilige binneninstallatie is cruciaal voor de kwaliteit van het drinkwater tot aan de kraan. Daarom moet elke nieuwe sanitaire binneninstallatie gekeurd worden, vooraleer we effectief water kunnen leveren. Ook bij wijziging of uitbreiding van de bestaande binneninstallatie is een keuring nodig.

Meer over de keuring van je binneninstallatie

Veelgestelde vragen

Niet gevonden wat je zocht?